Beveiliging

Beveiligingsadvies bedrijven

Wie kent het gezegde niet ‘voorkomen is beter dan genezen’. Risico’s kunt u vooraf in kaart brengen. Om dat deskundig te doen, moet je risico’s wel kunnen herkennen. Criminaliteit, zoals diefstal, inbraak, bedreiging of brandstichting kunt u niet altijd zien aankomen. Particulier recherchebureau Riscon kijkt met de ogen van een beveiligingsdeskundige, een rechercheur en een verzekeringsspecialist. Die vereniging van kracht heet risk management. De eerste stap bij risk management is een risico-inventarisatie. In deze preventieve fase wordt alles tot in de puntjes bekeken vanuit uw belang, niet in het belang van de verzekeraar of anderen.

Werkwijzen en procedures binnen uw organisatie worden onder de loep genomen. Uiteraard wordt ook gekeken naar de bestaande bouwkundige- en elektronische beveiliging. Daarna volgen de aanbevelingen in een rapportage. Soms is een aanpassing van een bepaald protocol afdoende en soms is een verzekering op zijn plaats. De eerste stap op weg naar veiligheid is in ieder geval gezet.

Beveiligingsadvies vermogende particulieren

"Mij overkomt toch niets?" Hoeveel mensen zeggen dat niet tegen zichzelf. Of, "ik heb een hekel aan beveiliging en voorzorgsmaatregelen, het belemmert mij in mijn leven. Mijn huis of bedrijf moet geen bunker worden". Toch vormt het nemen van voorzorgsmaatregelen meestal geen echte belemmering. Sterker nog, het werkt juist bevrijdend. U hoeft zich aanzienlijk minder zorgen te maken. Overal is op gelet, zonder dat u er zelf erg in heeft. Riscon werkt en denkt preventief.

Opties voor beveiligingsadvies

  • Het maken van een risico-inventarisatie
  • Opstellen van veiligheids- en beveiligingsbeleid
  • Opstellen en implementeren van veiligheids- en beveiligingsplannen
  • Onafhankelijk advies en organisatieondersteuning
  • Crisismanagement
  • Advies preventief/n.a.v. bedreiging/chantage/stalking/overval/fraude/inbraak/etc.

Preventiemogelijkheden

Particulier onderzoeksbureau Riscon brengt met behulp van een bedrijfsscan alle risico’s in kaart en voorziet de opdrachtgever van een uitgebreid advies. Riscon kan tevens (onafhankelijk) hulp bieden bij de uitvoering van de adviezen (conceptteksten aanleveren, programma’s van eisen m.b.t. installaties opstellen, contacten met leveranciers etc.).